Thursday, June 17, 2010

Macaroni and Cheese

Macaroni and Cheese (Serve 4)

Ingredients

: butter for greasing dish
: 250 g elbow macaroni
: 1 cup thickened cream
: 1 cup full-fat milk
: 2 teaspoons plain flour
: ¼ teaspoon black peppercorns
: 1 cup grated mozzarella
: 1 cup grated parmesan
: 60 g ham, diced

Method

: Preheat the oven to 200 degrees celsius.

: Grease 9 inch baking dish with butter, set aside.

: Cook pasta in the large saucepan of boiling salted water, uncovered for 8-10 minutes or until just tender; it should be al dente (tender but firm), drain.

: Meanwhile, combine the thickened cream, milk, plain flour, pepper, in the medium saucepan over medium heat about 2 minutes or until mixture thickens. Remove from the heat.

: Add pasta to the cream mixture, then add half of the mozzarella and parmesan, toss together until the sauce coats the pasta thickly. Pour mixture into the baking dish. Sprinkle with the remaining mozzarella and parmesan.

: Bake in the oven for about 15-20 minutes or until the cheese melt and begins to brown on top. Stand for 10 minutes before serving.

Macaroni and Cheese (สำหรับ 4 ที่)

ส่วนผสม

: เนยสำหรับทาชามที่ใช้อบ
: มะกะโรนีรูปข้องอ 250 กรัม
: วิปปิ้งครีม 1 ถ้วยตวง
: นมสด 1 ถ้วยตวง
: แป้งสาลีอเนกประสงค์ 2 ช้อนชา
: พริกไทยดำบดละเอียด ¼ ช้อนชา
: มอซซาเรลลาชีสขูด 1 ถ้วยตวง
: พาร์เมซานชีสขูด 1 ถ้วยตวง
: แฮมหั่นสี่เหลี่ยมลูกเต๋า 60 กรัม

วิธีทำ

: ตั้งเตาอบที่อุณหภูมิ 200 องศาเซลเซียส

: ทาเนยที่ชามสำหรับอบขนาด 9 นิ้ว เตรียมไว้

: ต้มพาสต้า โดยการใช้กระทะหรือหม้อใบใหญ่ ใส่น้ำให้ทั่วรอจนน้ำเดือด แล้วจึงเติมเกลือลงไปเล็กน้อย และพาสต้าต้มนานประมาณ 8-10 นาที หรือจนสุกแบบ เอล เด็นเต้ (กัดแล้วเหนียว แต่ไม่เป็นไต) หลังจากนั้นเทใส่กระชอน แล้วคลุกกับน้ำมันมะกอกเล็กน้อยเพื่อไม่ให้พาสต้าติดกัน

: นำวิปปิ้งครีม นมสด แป้งสาลีอเนกประสงค์ และพริกไทยดำบดละเอียดใส่ในกระทะ ตั้งบนไฟกลาง ตีส่วนผสมให้เข้ากันประมาณ 2 นาที หรือจนกระทั่งส่วนผสมข้นขึ้น ยกออกจากเตา

: เติมพาสต้าลงไปในส่วนผสมครีม แล้วเติมครึ่งหนึ่งของมอซซาเรลลาชีสและพาร์เมซานชีส ลงไป คลุกเคล้าจนส่วนผสมครีมเคลือบพาสต้า แล้วจึงเทใส่ชามสำหรับอบ โรยด้วยมอซซาเรลลาชีสและพาร์เมซานชีสที่เหลือให้ทั่ว

: นำเข้าเตาอบที่เตรียมไว้ อบนานประมาณ 15-20 นาที หรือจนกระทั่งชีสละลายและเป็นเริ่มเป็นสีน้ำตาล นำออกจากเตา พักทิ้งไว้อีกประมาณ 10 นาทีก่อนจะเสริฟ

No comments:

Post a Comment