Thursday, June 10, 2010

Roast Pork with Rosemary and Garlic



Roast Pork with Rosemary and Garlic (Serve 4)

Ingredients

: 1 kg pork neck
: 3 cloves garlic, chopped
: 1 tablespoon fresh rosemary, chopped
: salt and pepper
: 2 tablespoon olive oil
: 3 bay leaves
: 1/3 cup red wine vinegar
: 1 cup chicken soup

Method

: Pre-heat oven to 200 degrees Celsius.

: Roll pork neck and tie with cooking string at 1 inch intervals.

: Rubbing the garlic and rosemary to the pork and seasoning with salt and pepper. Drizzle with olive oil.

: Place pork on the wire rack in the baking dish, add bay leaves, red wine vinegar and chicken soup into the dish.

: Covered with foil then put in the oven and bake for 1 hour, then un-covered and bake for another half hour or until cooked through.

: Take out from the oven and stand in the dish for 10 minutes before slicing.

Gravy

: Use the same dish and the sauce in the dish. Remove the wire rack, put over the low heat, add 1 tablespoon of plain flour and stir together until combined. Add 1 cup of low-salt chicken soup and stir until well combined. Seasoning with salt and pepper.

Roast Pork with Rosemary and Garlic (สำหรับ 4 ที่)

ส่วนผสม

: เนื้อหมูส่วนคอ 1 กิโลกรัม
: กระเทียมสด 3 กลีบ (สับละเอียด)
: โรสแมรี่สด 1 ช้อนโต๊ะ (สับละเอียดม ถ้าไม่มี ใช้โรสรี่แห้งได้)
: เกลือสมุทร และ พริกไทย 1 ช้อนโต๊ะ
: น้ำมันมะกอก 2 ช้อนโต๊ะ
: ใบกระวาน 3 ใบ
: น้ำซุปไก่ชนิดเค็มน้อย 1 ถ้วยตวง
: น้ำสัมสายชูไวท์แด’ 1/3 ถ้วยตวง

วิธีทำ

: ตั้งเตาอบที่อุณหภูมิ 200 องศาเซลเซียส

: ม้วนเนื้อหมูให้เป็นก้อน แล้วมัดด้วยเชือกสำหรับมัดอาหารให้แน่น มัดเป็นระยะให้ห่างกันประมาณ 1 นิ้ว

: นำเนื้อหมูที่มัดแล้ว คลุกด้วยกระเทียม โรสแมรี่ เกลือ และ พริกไทย และโรยด้วยน้ำมันมะกอก

: นำเนื้อหมูที่ปรุงรสแล้ว วางบนตะแกรงแล้ววางบนถาดอบ นำใบกระวาน น้ำซุปไก่ และ น้ำส้มสายชูไวท์แดง ใส่ในถาดอบ

: คลุมถาดด้วยฟอยล์ นำเข้าอบประมาณ 1 ชั่วโมง แล้วจึงนำฟอยล์ออก อบต่อประมาณ ครึ่งชั่วโมง หรือ จนกระทั่งสุก

: นำออกจากเตาอบ แล้วทิ้งไว้ประมาณ 10 นาที ก่อนจะนำไปหั่นสไลซ

วิธีทำน้ำเกรวี่

: นำตะแกรงออกจากถาดอบ แล้วนำถาดอบที่มีน้ำอบหมูเหลืออยู่ ไปตั้งไฟอ่อนๆ เติมแป้งสาลีอเนกประสงค์ลงไปประมาณ 1 ช้อนโต๊ะ ใช้ไม้พายผัดให้เข้ากัน แล้วจึงเติมน้ำซุปไก่ลงไป ผัดให้เข้ากันจนมีลักษณะข้น ปรุงรสด้วยเกลือและพริกไทย

No comments:

Post a Comment