Thursday, June 10, 2010

Mix Salad, Prosciutto and Parmesan


Mix Salad Prosciutto and Parmesan (Serve 2)

Ingredients

: 1 pack mix salad
: 1 tomato (cut to 8 pieces)
: 8 slices prosciutto
: parmesan cheese
: parsley (for decorating)

For the dressing

: 3 tablespoon extra virgin olive oil
: 1 tablespoon white wine vinegar
: 1 garlic clove, chopped
: ½ teaspoon Dijon mustard
: 1 teaspoon honey
: salt and black pepper

Method

: To make the dressing, combine all the ingredients in the bowl, whisk until well combined. Seasoning with salt and pepper.

: Cut the prosciutto about 3 inches long. And put in the mixing bowl, add mix salad and tomato. Pour the dressing over the salad and toss together. Garnish the salad with a few parsley sprigs, parmesan strips and drizzle with the virgin olive oil.

Tips

: Use extra virgin olive oil or virgin olive oil

: Use sea salt not cooking salt and do not add too much of salt, add little at the time and taste it.

Mix Salad Prosciutto and Parmesan (สำหรับ 2 ที่)

ส่วนผสม

: ผักสสัดรวม 1 ถุง
: มะเขือเทศ 1 ลูก (หั่นเป็น 8 เสี้ยว)
: โพรชุทโต 8 สไลซบางๆ
: พามาซานชีส
: พารสลีย์ (สำหรับตกแต่ง)

ส่วนผสมน้ำสลัด

: น้ำมันมะกอก 3 ช้อนโต๊ะ
: น้ำส้มสายชูไวท์ขาว 1 ช้อนโต๊ะ
: กระเทียม 1 กลีบ (สับละเอียด)
: ดิจองมัสตาส ½ ช้อนชา
: น้ำผึ้ง 1 ช้อนชา
: เกลือสมุทร และ พริกไทยดำป่น

วิธีทำ

: ทำน้ำสลัด โดยการนำส่วนผสมทั้งหมดใส่ในชามผสม ใช้ที่ตีไข่ตีส่วนผสมให้เข้ากัน แล้วเติมเกลือและพริกไทยตามชอบ (เติมทีละน้อย) เตรียมไว้

: นำโพรชุทโตมาหั่นเป็นชิ้นๆ ยาวประมาณ 3 นิ้ว แล้วนำไปใส่ในอ่างผสม เติมผักสลัด และมะเขือเทศที่เตรียมไว้ลงไป หลังจากนั้น ราดด้วยน้ำสลัดที่เตรียมไว้ แล้วคลุกเคล้าให้เข้าอย่างเบามือ

: จัดเสริฟใส่จาน ตกแต่งด้วยพาร์สลีย์ และ พามาซานชีสสไลซเป็นแผ่นบางๆ แล้วโรยด้วยน้ำมันมะกอกเล็กน้อยอีกครั้ง

เคล็ดลับ

: ใช้น้ำมันมะกอกบริสุทธิ์เท่านั้น จะทำให้รสชาติดีกว่าน้ำมันมะกอกธรรมดา

: ใช้เกลือสมุทรอย่างดี อย่าใช้เกลือป่นธรรมดา

1 comment: