Thursday, June 17, 2010

Chicken Carbonara


Chicken Carbonara (Serve 4)

Ingredients

: 1 teaspoon olive oil
: 2 cloves garlic, sliced
: 60 g bacon, diced
: 1 ¼ cups thickened cream
: 1 cup grated parmesan
: 4 large egg yolks
: salt and black peppercorns
: 2 cups coarsely shredded chicken (half roasted chicken, skinless)
: 2 tablespoons white wine
: 2 tablespoons fresh parsley, chopped (for decorating)
: 300 g spaghetti

Method

: Heat the olive oil in a frying pan over medium heat. Add bacon and stir until it is brown and crisp. Remove from the pan, discard garlic and dry on the kitchen paper towel.

: In the large bowl, whisk together the thickened cream, parmesan and egg yolks until well combined.

: Meanwhile, cook spaghetti in the large saucepan of boiling salted water, uncovered for 8-10 minutes or until just tender; it should be al dente (tender but firm), drain.

: Combine spaghetti, cream mixture, white wine, chicken and half for crisp bacon together, toss over medium-low-heat until the sauce coats the spaghetti thickly about 2-3 minutes (do not boil or you might end up scrambling the eggs). Season the spaghetti with pepper and salt if needed.

: To serve, divide the spaghetti among the plates, sprinkle with crisp bacon and chopped parsley.

Chicken Carbonara (สำหรับ 4ที่)

ส่วนผสม

: น้ำมันมะกอก 1 ช้อนชา
: กระเทียมหั่นบางๆ 3 กลีบ (1 ช้อนชา)
: เบคอนหั่นเป็นสี่เหลี่ยมลูกเต๋า 60 กรัม
: วิปปิ้งครีม 1 ¼ ถ้วยตวง
: พาร์เมซานชีสขูด 1 ถ้วยตวง
: ไข่แดง 4 ฟอง
: เกลือป่นและพริกไทยดำบอละเอียด
: เนื้อไก่ย่างฉีกไม่เอาหนัง 2 ถ้วยตวง
: ไวท์ขาว 2 ช้อนโต๊ะ
: พาร์สเลย์สดสับละเอียด 2 ช้อนโต๊ะ (สำหรับตกแต่ง)

วิธีทำ

: ตั้งกระทะบนไฟกลาง ใส่น้ำมันมะกอกในกระทะ เติมเบคอนลงผัดจนเหลืองกรอบ ตักขึ้นพักไว้บนจานรองกระดาษทิชชู

: นำวิปปิ้งครีม พาร์เมซานชีส และไข่แดงใส่ในอ่างผสม ตีส่วนผสมให้เข้ากัน เตรียมไว้

: ต้มเส้นสปาเก็ตตี้ โดยการใช้กระทะหรือหม้อใบใหญ่ ใส่น้ำให้ทั่วรอจนน้ำเดือด แล้วจึงเติมเกลือลงไปเล็กน้อย และเส้นสปาเก็ตตี้ ต้มนานประมาณ 8-10 นาที หรือจนสุกแบบ เอล เด็นเต้ (กัดแล้วเหนียว แต่ไม่เป็นไต) หลังจากนั้นเทใส่กระชอน แล้วคลุกกับน้ำมันมะกอกเล็กน้อยเพื่อไม่ให้เส้นติดกัน

: นำเส้นสปาเก็ตตี้ ส่วนผสมครีม เนื้อไก่ฉีก และเบคอนทอดกรอบครึ่งหนึ่งของที่เตรียมไว้ ผสมกันในกระทะใบใหญ่ตั้งไฟกลางเกือบอ่อน คนส่วนผสมให้เข้ากันเร็วๆ ประมาณ 2-3 นาที พอให้ซอสเคลือบเส้นสปาเก็ตตี้ (ระวังอย่าให้ไข่สุก และเส้นจับเป็นก้อน) ปิดไฟและยกออกจากเตา

: จัดเสริฟ โดยการตักสปาเก็ตตี้ใส่จาน โรยด้วยเบคอนทอดกรอบ และพาร์สเลย์สดสับละเอียด

No comments:

Post a Comment